Birkebeinerrittet 2012

I år ville jeg igjen prøve meg på birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer. Tidligere har jeg hatt dårlige erfaringer med birkebeinerrittet siden jeg har hatt for vane å ødelegge det hele for meg selv ved å havarere teknisk eller halvveis fryse ihjel..

I år var det heldigsvis bra vær og gode forhold og jeg hadde etter 2 ukers trening med terrengsykkelen, blitt litt mer vant til det igjen. Helgen i forkant kjørte jeg Raufosskogen MTB som gjennomkjøring og følte at formen var bra.

Nivået og hvordan jeg lå ann i forhold til de andre hadde jeg liten peiling på men jeg hadde satt meg klare arbeidsoppgaver på forhånd over hva jeg selv mente jeg måtte lykkes med å gjennomføre for å kunne få et godt resultat til slutt.

Den første oppgaven var å sitte med så billig som mulig og så sikkert som mulig opp til Skramstad. Jeg startet i B pulja og måtte derfor bruke litt tid på å kjøre meg frem i feltet men da vi begynte på stigningen fikk jeg ligge som nummer 2 bak Lakata et godt stykke og satt ellers godt fremme i feltet opp til sætra sammen med LCK gutta.

Med lite krefter brukt opp dit kunne jeg prøve å sitte enda lenger fremme bort til nedoverkjøring mot Djuposet. Ned dit tok jeg det veldig pent for å unngå teknisk trøbbel som punktering e.l og tapte en del plasser. Det var helt greit og inn i gåpartiet følte jeg at jeg hadde kontroll.

Ut av det tekniske partiet hadde Lars Ragnar fått en luke og bak han samlet det seg en ganske stor gruppe hvor Truls, Oskar og jeg satt. Vi bestemte oss raskt for å legge ansvaret på de andre siden vi var LCK ryttere og hadde dermed en mann i front. I gruppa var det liten enighet i en lengre periode og det gikk avgårde en forfølgergruppe på 3 mann hvor Truls gikk med.

Det var fortsatt liten kjørevilje i feltet, noe som ble en fordel for oss. Etter Kvarstad ble det satt fart og feltet ble litt tynnet ut. Da vi kom inn i Rosinbakken klemte Lakata og Remme til og det ble kjørt skikkelig fort opp bakken. Det ble ikke mange igjen over toppen og vi hentet inn igjen forfølgergruppa med Truls, Kjøren og Barlaup. Truls klarte på imponernde vis å sitte med oss videre og det gikk veldig fort med Remme og Lakata i front opp mot Storåsen.

Manengen lå med 1 min forsprang i front og Lakata satte seg frem å kjørte veldig hardt for å prøve å hente han inn igjen. Inn på asfaltpartiet mot slutten var han like foran og Lakata tauet han inn. Da var det litt status quo og det ble noen angrep for å prøve å komme ifra. Truls og jeg hadde snakket godt sammen og vi visste at vi måtte være fremme før avslutningen inn mot Håkons Hall. Jeg prøvde meg litt på birkebeiner stadion og satt med det helt fremme med Truls og Lars Ragnar inn i Ballettbakken. Ned der kjørte de to veldig fort og jeg prøvde å henge i slipset bak. Det klarte jeg og jeg så at Lakata og de andre ga luke. Inn mot mål gikk det fort og Manengen viste seg som den raskeste og ble med det en veldig verdig vinner fremfor meg selv og Truls.

Dette ble en veldig morsom dag for Lillehammer CK med tre stykker på palllen, og siden jeg kjørte mitt første skikkelige ritt for Crampfix Nakamura ble det en bra utelling der også!

En veldig bra dag og veldig morsomt å lykkes med gjennomføringen på en slik måte. Klarte å være fokusert hele dagen og gjøre akkurat det som måtte til for å kunne henge med helt inn.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Birkebeinerrittet 2012

  1. Vetle sier:

    Herlig jobba! Gratulerer! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s